Od prevence k párty

Prevence alkoholových a drogových závislostí je klíčovou součástí výchovy mladých lidí. V naší škole jsme se rozhodli tuto problematiku přiblížit žákům formou nekonvenčního programu „Pobavme se o alkoholu“.

Beseda, která se konala 13. prosince 2023, byla vedena odbornicí z neziskové organizace Sananim a ve videu ji doprovázel DJ Roxtar, bývalý závislý, který svým příběhem dokázal oslovit naše žáky. Roxtar, vlastním jménem Dominik Turza je známý český DJ, herec a moderátor.

Díky účasti v programu jsme byli vylosováni a naši výhru jsme mohli využít 4. června 2024. Vyslechli jsme si životní zkušenosti DJ Roxtara, vyzkoušeli jsme si mixování hudby. Následně jsme se ponořili do atmosféry skvělé diskotéky, která byla korunována soutěží v tancování s překvapivou cenou.

Tato akce nejen poskytla důležité informace o rizicích spojených s alkoholem a drogami, ale také přinesla žákům příležitost k zábavě a neformálnímu setkání. Díky aktivitám tohoto druhu si uvědomujeme, že prevence může být součástí našeho aktivního a radostného života.

Tags

Leave a comment