Čištění studánky v Jivině

V pátek 10. května se žáci 1.-3. třídy vydali ke studánce v Jivině, která se nachází v lese poblíž umělé zříceniny.

Děti se vydaly na cestu s batohy a nářadím na čištění studánky. Za krásného počasí byla cesta dlouhá, ale děti byly plné energie a nadšení. Les byl naplněn svěžím vzduchem a mnoha zvuky přírody.

U studánky už jsme dlouho nebyli, a proto na ní bylo vidět, že je hodně zarostlá. Děti byly připravené ji očistit. Začaly odstraňovat listí a větve, které blokovaly průtok vody. Poté vyčistily okolí studánky a odstranily veškerý odpad. Práce byla těžká, ale všichni byli odhodlaní vrátit studánce její původní krásu.

Po dopolední práci se pracujícím podařilo studánku úplně vyčistit. Žáci byli spokojení, že dokázali něco tak pozitivního pro své okolí.

Cesta zpět do školy byla zdlouhavá, ale plná radosti z dobře odvedené práce. Někteří byli tak unavení, že ve školní družině usnuli.

Tento pěší výlet nebyl jen o čištění studánky, ale také o tom, jak důležité je pečovat o naši přírodu. Děti se naučily hodnotě týmové práce a odpovědnosti. A především si uvědomily, že i malé činy mohou mít velký dopad na svět kolem nás. Navíc mohou s klidným svědomím věřit staré tradici, že každá vyčištěná studánka přinese tomu, kdo ji vyčistí, štěstí.

Tags

Leave a comment