Už umíme i čarovat

Jaro je nádherné, těch barev, zvuků a vůní, co nám jaro nabízí, mnohdy nevíme, co pozorovat, vnímat dříve. S dětmi velice rádi chodíme do přírody, vždy se něčemu přiučí, mnoho uvidí a mnozí si i poklady přinesou. Formou her, aktivit, soutěží, pozorováním a výtvarnou činností jsme oslavili Den Země.

Mravenci budovali mraveniště, stromy byly vzrostlé a vznikly netradiční metodou frotáž a dotisk, překážkovou dráhu, překonali všichni, byť byla spletitá a místy i trošku nebezpečná. Už víme, odkud se vezme dřevo, umíme ho opracovat a vyrobit pro maminku krásný květ. Umíme si hrát s tím, co nám příroda nabízí, a vytvořit krásné obrázky, nepotřebujeme každý den plastové hračky. Víme, že sopka ničí planetu a jednu jsme si i předvedli, budeme šetřit vodu a odpadky házet pouze do koše. Chceme, aby se s námi ta naše krásná Země ještě dlouho radovala. A takovou jsme ji i namalovali.

A protože se k nám do školky vkradla i čarodějnice, nesměl chybět namíchaný čarodějnický lektvar (určitě kouzelný), výborná „ čáry máry ratata“ polévka a ukázkový let na koštěti. Všechny děti získaly čarodějnické vysvědčení a certifikát, že mohou čarodějnickou činnost bez potíží vykonávat.

Krásné je to jarní období, užíváme si potěšení, radosti a vše krásné jak venku, tak i u nás ve školce.

Tags

Leave a comment