Velikonoční den

Poslední předprázninové ráno ve škole na sídlišti začalo opravdu zajímavě, když do ní žáci přicházeli se svými oblíbenými plyšovými zvířátky. Tématem velikonočního dne 1.-3. třídy byla totiž “Mláďata”.

Hned zrána, když se všichni sešli v kruhu, měl každý příležitost krátce představit svého plyšového kamaráda a sdílet s ostatními jeho jméno a zvířecí rodinu, ze které pochází. Naše zvířátka vzali žáci s sebou i do MŠ, kde nám děti předvedly své velikonoční vystoupení a my je za to odměnili potleskem a zvuky našich zvířátek. Po návratu do třídy měli všichni připravený pětilístek, kde rozvážně popisovali vlastnosti a dovednosti svých plyšových kamarádů.

Další část dne strávili žáci v dílničkách plných dovedností, do kterých se rozdělili podle svého výběru na začátku týdne. Ve skupině u zajíčků, u jehňátek a u kočiček se žáci zdokonalovali ve zručnosti a trpělivosti, kdy jim byly odměnou krásné výrobky, které si odnesli domů. Poslední skupina se ponořila do světa mandal se zvířátky, kde propojovali tvorbu s prací na iPadu. Nakonec i v této skupině se velmi zdokonalovali ve zručnosti a trpělivosti, aby si mohli vytvořit pěkný obrázek. Celý den ve škole byl pro žáky příležitostí k objevování nových dovedností a různým způsobům vyjádření jednoho tématu.

I na zámku se poslední den před velikonočními prázdninami věnovali kreativním dílničkám. S radostí a zápalem pletli pomlázku, vystřihovali a lepili vajíčka z papíru, pracovali na tvorbě dekorací z přírodnin, pekli perníčky a také tvořili vajíčka metodou plstění suchou jehlou.

Na fotografiích můžete vidět, jaké vznikly zajímavé výrobky a jak se práce dařila.

Tags

Leave a comment