Jaro na Zámku Žďár

Děti ze školky jely na výlet. Do Žďáru nad Sázavou, na Zámek Žďár. Všichni jsme se moc těšili, batůžek byl na zádech a my na cestě k autobusu. Autobusem to bylo bezva, někdo jel úplně poprvé, sledovali jsme ubíhající krajinu, počítali zajíce a škádlili se s kamarády před námi. Cesta utekla a my se ocitli na nádvoří, prošli jsme zámeckou zahradou až na místo našeho programu – Jaro, vítej.

Dozvěděli jsme se a viděli spoustu nového. Třeba jak klíčí semínka, rozkvétají a voní jarní květiny a byliny, poznávali jsme ty jedlé. Také jsme se stali kytičkami a schovávali jsme se před zahradníkem, aby nás neutrhl a nedal do vázy. V jednoduchém rytmu jsme roztančili stužky kolem májky. Z hlíny si děti umačkaly kouli, daly do kornoutku a domů si odnesly zárodek lučního kvítí. Každý si zkusil, co dokáže voda vytvořit z kresby, to byla velká nádhera.

Příjemně unaveni jsme nasedli do autobusu, a těšili se do školky na oběd, protože nám všem pořádně vyhládlo. Zážitků bylo mnoho, každý si určitě přišel na své. Jaro je krásné, plné barev, vůní, tradic, zvuků a radosti. Radost, tu my jsme všichni měli a velikou.

Leave a comment