Družinové jaro

Od měsíce března jsme jaro netrpělivě vyhlíželi i u nás v družině na zámku. Abychom si čekání zpříjemnili, pustili jsme se do jarního tvoření a lákali jaro, aby už si konečně převzalo své žezlo.

Aktuálnímu tématu jsme věnovali téměř celý měsíc. Seznamovali jsme se s charakteristickými znaky tohoto období, při pobytu venku si všímali změn v přírodě. Do výtvarné tvorby jsme zakomponovali různé techniky. Děti nejvíce nadchla výroba dekorací ze samotvrdnoucí hmoty. Větvičky ve váze jsme tak měli možnost ozdobit a naše družina rázem rozkvetla.

S jarními svátky úzce souvisí Velikonoce. Poslední březnový týden nás provázely zvyky a tradice pašijového týdne. Tvořivá činnost byla věnována velikonoční tematice.

Tentokrát děti měly možnost pracovat s netradičním materiálem. V rámci polytechnické výchovy jsme sáhli po dřevěných výřezcích, ze kterých děti za pomocí akrylových barev vykouzlily zvířátka symbolizující Velikonoce. Do této činnosti se zapojily a pracovaly s nadšením.

Největší odměnou pro nás bylo, že naše výrobky prezentujeme v naší škole. Chodbu oživila výstavka se širokou ukázkou našeho tvoření, která nám zpříjemnila velikonoční atmosféru.

Tags

Leave a comment