Vitaminové odpoledne

Ovoce je přírodním zdrojem řady vitamínů, které jsou tolik potřebné pro vývoj a obranyschopnost organismu dítěte. Za nejdůležitější je považován vitamín C a B. Proto školní družina v budově na sídlišti pořádala pro děti s rodiči mimořádnou jarní akci „Vitaminové odpoledne“.

Vše se odehrávalo ve školní jídelně, kde se deset zúčastněných holek a kluků rozdělilo i s rodiči do tří skupinek. Jejich úkolem bylo připravit ovocný salát z dostupných ingrediencí, které si svědomitě přinesli. Každý si vyzkoušel okrájet slupku z jablíčka, rozkrájet jej na měsíčky, vykrojit jádřinec a nakonec nakrájet na kostičky. Tento úkol byl pro některé, skutečným „oříškem“.

Do salátu si žáci nakrájeli ovoce důležité na vitamíny – hrušky, pomeranče, kiwi, ananas, pomelo, banány a mandarinky, hrozny a meruňky. Vše jsme promíchali, zalili šumivou limonádou a plná mísa ovocné dobroty byla na světě. Všechny děti netrpělivě čekaly na ochutnávku vlastnoručně připraveného salátu. Všem rodičům i dětem náramně chutnalo a došlo i na přídavek.

Tags

Leave a comment