Výcvik plný překvapení

Letošní lyžařský a snowboardový výcvik probíhal ve Skiareálu Ramzová a přinesl nejedno překvapení.

Takovým prvním a nejdůležitějším překvapením byl hned při příjezdu sníh, který zde během neděle napadl. Vše vypadalo, že se náš kurz uskuteční a budeme si zimní sporty pořádně užívat.

Jenže hned v pondělí přišlo druhé překvapení. Tuhý mráz by nám zase tak moc nevadil, ale nárazový vítr způsobil, že nebylo možné spustit lanovku. Takže jsme museli zvolit krátkou vycházku a hry na sněhu. Také jsme den využili k návštěvě bazénu, který patří k chatě Ramzovské sedlo, kde jsme byli ubytováni.

Celou noc jsme čekali, zda se vítr umoudří a přijde očekávané překvapení v podobě odchodu na výcvik. Stalo se. Ráno nás vítalo rozzářené slunce a my mohli začít první cviky a jízdy na lyžích a snowboardech. Někteří začátečníci statečně bojovali a trpělivě se snažili pokořit nástrahy neustále ujíždějících lyží a snowboardu.

V odpoledních hodinách jsme hodně odpočívali a společně hráli různé hry v družstvech. Také jsme se trochu věnovali teorii a na mnohých přednáškách jsme vyslechli spoustu zajímavostí a pravidel při pobytu v horách.

Zbytek dní už moc překvapení nepřinesl. Teda pokud nepočítáme, že se všichni velmi zlepšovali a v pátek už nikdo neměl problém sjezdovku zdolat. To byl pro některé velikánský výkon.

Letošní výcvik je minulostí, užili jsme si krásné počasí i docela dobré sněhové podmínky a těšíme se třeba zase na rok příští.

Tags

Leave a comment