Šípkové odpoledne

Na tuto pozdně odpolední akci (14.00 – 17.00 hod.) se přihlásilo celkem dvanáct nadšených holek a kluků. Nejprve si na společné vycházce vlastnoručně nasbírali plody šípkové růže. Úkol to nebyl vůbec jednoduchý – šípkový keř si svoje plody chrání pořádně pichlavými trny. To každý okusil doslova na vlastní kůži.

Z natrhaných a omytých šípků jsme si v kuchyňce uvařili čaj, který byl velmi lahodný a zároveň i ozdravný, neboť je všeobecně známo, že šípek obsahuje velké množství vitaminu C.

V další části našeho odpoledne měli holky a kluci za úkol postavit ze zbytku nasbíraných šípků velké sluníčko, domeček a motýlka. Nebylo to nic jednoduchého, neboť šípky nedržely u sebe a zlomyslně se kutálely do všech stran. Ale děti to nevzdávaly a zadané motivy se jim nakonec podařilo postavit. Z vykonaného díla měli všichni obrovskou radost a byli na sebe pyšní, že to dokázali.

Na závěr celého odpoledne jsme si povídali o tom, že v těchto podzimních měsících je důležité v rámci prevence nemocí dbát na zvýšený přísun vitamínů.

Rozcházeli jsme se s dobrými pocity, že jsme udělali i my něco prospěšného pro naše zdraví, a přitom si užili i prima zábavu.

Tags

Leave a comment