Spacáky, baterky a pyžama

Jaro, léto, podzim, zima, ve školce nám bylo prima. Povídaly hodiny, že už budou prázdniny.

Ve čtvrtek 22. 6. jsme se už pomalu loučili se školním rokem. Uteklo to rychle, jako voda v řece. A pro předškoláky to byl den s velkým D. Všichni hrdě ukázali svoje školní tašky, byli pasováni na školáky a řekli školní slib. Zazpívali jsme si, zatančili, užili si potlesku a spokojeni odešli domů.

Ale pokračování na sebe nenechalo dlouho čekat. V pátek odpoledne přišli všichni pasovaní s batohem, spacákem, baterkou a odhodláním do školky. Ne si jenom hrát, ale i nocovat. Nejprve bylo nutné připravit si místo na spaní, baterku šupnout pod polštář, vybalit batoh, dobroty dát do spižírny. Seznámit se s pravidly a zábava mohla začít.

„Večeře“, znělo třídou, a vůně hranolek přilákala všechny do minuty. Potom keramická hlína zaměstnala ruce a dinosauři, motýli byli na světě. Večer se přiblížil, tma se plížila, svíčky ozářily chodby a tajemná jeskyňka s pokladem čekala na malé odvážlivce. Nikdo z dětí nesešel z trasy, všichni hrdinně mákli do temné sluje a odnesli si zaslouženou odměnu.

Venku mezi stromy s baterkou v ruce hledat veverky bylo senzační a běhat v pyžamu nebo noční košili byl ohromný zážitek. Spát se nám sice nechtělo, ale spacáky a postýlky už netrpělivě čekaly. „Budíček“, trumpetka ráno vytrubovala a děti se pozvolna kutálely z pelíšků. Snídaně, umýt, utřít nádobí, sbalit batoh, spacák, rozdat medaile, ocenění a … hurá domů. Škoda, že už to skončilo.

Něco sice končí, ale nemějte strach, nová dobrodružství na nás čekají o prázdninách.

Krásné léto a skvělé zážitky přejeme všem.

Tags

Leave a comment