Sklízeli jsme úrodu

Koncem března jsme se s dětmi rozhodli, že si zahrajeme na opravdové zahradníky a vypěstujeme vlastní zeleninu v květináčích ve školní družině. K našemu zahradničení bylo zapotřebí připravit hlínu, květináče, lopatičku a rukavice. Ale nejdůležitější bylo zajištění semínek zdravé zeleniny – hrášku, ředkviček a pažitky. Po obstarání potřebného materiálu a semínek mohlo setí započít.

Po dobu tří měsíců se holky a kluci pečlivě starali o zasetá semínka a dychtivě sledovali, kdy už vyklíčí. Po krátkém čase na nás začaly z hlíny vykukovat zelené lístečky, které postupně rostly a sílily. A opravdu po třech měsících jsme mohli k našemu úžasu začít sklízet úrodu. Děti otrhaly celkem 21 lusků, vytrhly 8 ředkviček a seřízly pažitku. Ze společných výpěstků si holky a kluci připravili odpolední svačinku v podobě jednohubek, na kterých si náramně pochutnali.

Pamatovali jsme také na naše nejmenší a pohostili je po spaní ve školce. Po ochutnávce výborných jednohubek se jen oblizovali a žádali o přídavek.

Tags

Leave a comment