Březnová a dubnová zábava

Letošní první jarní den připadl na 20. března, kdy se začínají pomalu prodlužovat dny a zkracovat noci. Na společných vycházkách jsme s dětmi ve školní družině pozorovali změny probouzející se jarní přírodu a znaky tohoto ročního období.

Ale ani za nepříznivého počasí holky a kluci v družině nezaháleli a stále měli plné ruce práce. K zápisu do 1. třídy vyrobili pro budoucí prvňáčky stojánky na tužky s motivem krtečka. Upekli jsme pro ně také velké perníky, které se po nazdobení bílou polevou proměnily ve sladké perníkové krtečky.

Před Velikonocemi děti sely osení, do kterého po „vykouknutí“ zelené travičky vyrobily zápich v podobě kuřátka.

Na Den otevřených dveří všichni žáci, kteří měli zájem být ve školní družině až do odpolední půl páté, připravili pro všechny příchozí různá zábavná a relaxační stanoviště.

Výtečná byla jednohubková svačinka, kterou jsme si společně přichystali a pochutnali si na ní.

Trpělivost a jemnou motoriku trénujeme při různých stavbách z barevného Domina. Nakreslili jsme si barevné ilustrace k písni „Když jsem já sloužil“, které nám posloužily k nácviku dějové posloupnosti této písně.

Zvládli jsme nejen tyto zájmové činnosti, ale spoustu dalších aktivit. Nyní žijeme celoměsíčním projektem Tajemný hrad s překvapením a těšíme se na návštěvu strašidelného zámku Draxmoor.

Tags

Leave a comment