Hlásíme: „ Hora, zdolána!“

Tohle známé pořekadlo všech výletníků si mohli zanotovat 23.5. 2023 naši prvňáci společně s druháky, kteří se vydali na svůj školní výlet do Tišnova na kopec Květnici. Ranní obloha nevěstila nic dobrého, přesto jsme se rozhodli náš naplánovaný výlet uskutečnit. Někteří z nás poprvé absolvovali jízdu vlakem, mnozí zdolali pěšky zaručeně nejdelší výšlap v dosavadním životě. Jiní zjistili, že se zvládnou bez dohledu rodičů postarat o svoje věci a k tomu si zakoupit výbornou točenou zmrzlinu.
Cestou na vrchol hory plnili prvňáci úkoly, které si pro ně připravili starší spolužáci. Z vyluštěné tajenky se dozvěděli, jak se jmenují krystaly, které se zde dají nalézt – a to ametysty. Společně se všichni odvážili vylézt na kamennou vyhlídku, odkud se nám naskytl krásný výhled do okolí.
Na závěr výletu zvládli školáci rozluštit a naučit se větu, kterou můžete najít na zdi tišnovské radnice: „Květnice hora, Besének voda, je dražší než celá Morava.“
Výlet na magický kopec, který je údajně plný malých pidimužíků kutajících zlato, stříbro a drahé kameny, se nám vydařil. Pršet začalo až ve chvíli, kdy jsme již stáli pod střechou vlakového nádraží.
Tags

Leave a comment