Srdce nejen na dlani

Na začátku května přišli do školky k zápisu naši budoucí kamarádi, kteří nahradí současné předškoláky. Hned po zápisu jsme se s vervou pustili do příprav na akci „Odpoledne nejen pro maminky“. Každý chtěl mít pro svou maminku to nejhezčí přání a obrázek. Vyrobili jsme i třpytivou kabelku, která bude součástí její krásy. Naučili jsme se písničky, básničky i tance. Pro zpestření jsme si pro maminky připravili několik hádanek. Ve středu 10. května nastal den D. Dopoledne jsme se podívali společně se žáky 1. stupně na hudební představení DUDÁCI. Dudačka Lucka a dudák Ondra nám ukázali různé druhy nástrojů, zahráli nám a zazpívali a nechyběla ani soutěž.

Po koncertu ještě rychlá generálka, úklid třídy, výzdoba a po čtrnácté hodině už jsme vítali hosty. Sled písní a básniček přerušili malí „reportéři“ s mikrofonem, kteří zjišťovali správné odpovědi maminek na připravené hádanky. Vše dobře dopadlo, za program jsme sklidili velký potlesk.

Následovalo tvoření – sluníčko ze dřeva, které jsme si společně vyrobili.

Snad už nám bude pěkně svítit i to sluníčko opravdové. Do konce školního roku nás čeká ještě plno akcí, ke kterým ty paprsky a teplé počasí skutečně potřebujeme.

Přejeme všem krásné májové dny.

Tags

Leave a comment