Školka čarodějnic a čarodějů

„Čáry, máry, dupy, dup, do lektvaru dáme chlup.“ Hmmm, a nejen ten.

Děti z mateřské školy si plnými doušky užily každý den čarodějnického týdne. Nejprve si upekly z voňavého perníkového těsta hady, tedy spíše vykrmené housenky, abychom se všichni naladili a přizpůsobili životu čarodějnickému. Nechyběly ani papírové čarodějnice s černým kocourem. Ale nejvíce jsme se těšili na den, kdy se oblékneme do kostýmů a projdeme cestu plnou překvapení, úkolů, tance, zaříkávadel a nástrah.

Děti vařily lektvar z havěti, stavěly hranici, tančily s koštětem nebo zachraňovaly pavouky. Ale také se nám podařilo navštívit čarodějnici v prvním poschodí naší školy. Ta přebývala mezi ještěrkami, žábami, hady a pavučinami v ŠD. Pozvala nás k sobě, zprvu jsme se báli, ale okouzlila nás svými lektvary, které libě voněly a dobrounce chutnaly. Za zdolání všech úkolů a nástrah na malé čarodějnice a čaroděje čekalo v truhlici sladké překvapení a také vysvědčení s velkou 1.

Škoda, že už je ten týden za námi, ale zase až tak nevadí, protože se těšíme na další akce. Třeba na den s maminkami, nebo sportování s tatínky, ale o tom až příště.

Tags

Leave a comment