Pohádková soutěž 8. třídy

Žáci 8. třídy si v rámci jednoho z vzdělávacích cílů hudební výchovy (vokální činnost – pěvecký a mluvní projev, hudebně pohybová činnost, instrumentální činnost) připravili již druhé vystoupení pro své mladší spolužáky. Na podzim to bylo vystoupení zaměřené na představení některých hudebních nástrojů, tentokrát to byla hudební soutěž na téma pohádek.

Tento projekt začal počátkem března, kdy si žáci rozdělili role – hudebníci, moderátor, tanečníci, tvůrce prezentace. Poté následoval výběr písniček, tvorba prezentace a příprava otázek. A pak už následoval nácvik programu a pilování vystoupení.

30. března se konal vrchol tohoto projektu – vystoupení v mateřské škole a v 1.-3. třídě ZŠ.

Podle hodnocení diváků se práce podařila a program se velice líbil. Diváci si dokonce vyžádali opakování některých písniček, které měly největší úspěch. Účinkující byli odměněni velkým potleskem. Všichni žáci 8. třídy, kteří se do programu aktivně zapojili, si zaslouží velkou pochvalu.

Tags
Author:

V základní škole v Dolní Rožínce pracuje od roku 1985. Vystudoval obor matematika a chemie, kromě těchto předmětů ale začal vyučovat také angličtinu, které se věnoval ve svém volném čase. V roce 1996 absolvoval kurz angličtiny v Londýně. Ředitelem školy byl jmenován v roce 2009. Ve škole administruje několik projektů EU, IROP aj., v rámci kterých získává škola finance na modernizaci a vybavení.

Leave a comment