Zimní radovánky

I když letošní zima byla mírná a „sněhová peřina“ šetřila svojí sněhovou nadílkou, přesto jsme si ji s dětmi ve školní družině náležitě užili. Trávili jsme spoustu času venku, kde holky a kluci stavěli sněhuláky, hráli hry na sněhu a se sněhem, koulovali se, „váleli sudy“, procházeli sněhovým bludištěm, běhali slalom kolem uválených koulí a podnikali spoustu jiných zábavných aktivit.

Pokud nám počasí nepřálo, ani v družině děti nezahálely. Společně dokončily započatou kolektivní práci s názvem „sněhuláček Střápáček“, na kterou obkreslily, vystříhaly a nalepily celkem 159 svých ručiček. Z výsledné práce měly velkou radost, protože se na ní podíleli opravdu všichni. Jejich velikánský sněhulák zdobí a zároveň stráží chodbu u vchodu do školy a vítá všechny příchozí školáky, školkáčky i rodiče.

Mezi další oblíbené družinové činnosti patřila práce s modelovací hmotou Play-doh, stavby z variabilní dřevěné stavebnice, ze které si děti nejvíce stavěly modely školy se třídami, ředitelnou a sborovnou. S oblibou si také hrály na ICT „experty“, na školu, s retro stavebnicí Merkur a se stavebnicí Lego. Zájemci, kteří rádi hrají divadlo, připravovali pro ostatní premiérové divadelní představení s maňásky a loutkami. Někteří kluci dokonce sledovali a zajímali se o lednové prezidentské volby natolik, že v družině zorganizovali obdobu těchto voleb pod názvem „Volba šéfa“.

I přesto, že jsme si zimní čas v družině náležitě užili, všichni se už těšíme na krásné prosluněné jarní dny, které přivoláváme alespoň různými básničkami a písničkami o jaru.

Tags

Leave a comment