Menuet na masopustu

Když jsme přišli na horní školu, paní učitelky nás přivítaly. Každý měl nějaký kostým, protože téma masopustu bylo “bál” – já jsem šla za vílu. Udělali jsme masopustní průvod a šli jsme do školky. Paní učitelky nás také naučily tanec, který nám docela šel. Ještě bylo připraveno 6 soutěžních stanovišť: navlékání korálků, třídění fazolek, chytání rybiček, rozpoznávání oblečků, házení kroužků na meč a stavění kostiček podle vzoru. Nakonec jsme se rozloučili a šli si po svých.

                                                                                  Štěpánka Tatíčková, žákyně 5. třídy

Ve čtvrtek 16. února jsme měli masopust ve škole. Hráli jsme hry a měli jsme i soutěže. Tancovali jsme menuet. Nejvíce mě bavila soutěž zlatá rybka a nejméně třídění luštěnin, i když to byl dobrý nápad. Celý masopust se konal na horní škole. Skoro každý měl vlastní kostým, který si vzal z domu. Já jsem měl kostým doktora. Masopust 2023 se mi moc líbil. 

Štěpán Homolka, žák 4. třídy

Ve čtvrtek 16.2.jsme prožili masopust společně s prvním stupněm.  Bylo tam šest soutěží jako třeba třídění luštěnin. Tancovali jsme tam menuet, což je zámecký tanec, protože náš masopust byl na téma zámecký bál. Nejvíce mě bavila soutěž, která se jmenovala zlatá rybka. Museli jsme namotat rybu na tyčku a soutěžilo se ve třech. Kdo to zvládl první, vyhrál a dostal bonbon. 

Matěj Skalník, žák 4. třídy

Tags

Leave a comment