Martinské tvoření

V listopadu děti ze Zelené třídy provázela pověst o sv. Martinovi. Poutavý příběh jsme využili jako inspiraci pro tvoření hus, pečení svatomartinkých rohlíčků, vyprávění příběhu vlastními slovy dle obrázků, při dramatizaci i při tanci na židličkách, kdy jsme uháněli na koni jako Martin. Po stopách koňských kopyt Martinova koně nás přišly navštívit děti ze 3. třídy ZŠ, které nám celý příběh představily a my jim na oplátku předvedli krátké hudebně pohybové pásmo.

S tématem podzimních dráčků jsme si opakovali barvy, porovnávali množství a pojmenovávali tvary. Písničky o pavučince, dráčkovi, pohybové hry a říkanky nás provázely celý měsíc.

Zajímavostí pro děti byla návštěva zámku (druhého stupně ZŠ) kde právě probíhala návštěva žáků ZŠ Zvole. Při této příležitosti si děti prohlédly keramickou dílnu, tělocvičnu i část interiéru školy.

Listopadové příznivé počasí nás motivovalo k vycházkám do okolí MŠ, dobrodružným cestám do okolních lesů, k rybníku Tábor, zámeckého parku či na sportovní víceúčelové hřiště.

I naše třída byla poctěna návštěvou několika rodičů v Den otevřených dveří. Rodiče se zájmem shlédli hru na peklo, písničky a říkanky o Mikuláši.

V posledním týdnu tohoto měsíce nás čekalo téma Mikuláš, ztratil plášť. Děti si vyrobily oblíbené čerty a Mikuláše s vlastními otisky rukou, tancovaly čertovský tanec, hrály pohybové hry na peklo a učily se logopedické čertovské říkanky.

Tags

Leave a comment