Osmácké muzicírování

Velká část žáků 8. třídy jsou talentovaní hudebníci, a proto se rozhodli, že v rámci hudební výchovy připraví vystoupení pro spolužáky v 1., 2. a 3. třídě.

Přípravy byly zahájeny na začátku října, kdy si žáci rozdělili úkoly – kdo bude program moderovat, kdo zahraje na hudební nástroj, kdo připraví prezentaci. Po generálce 2. listopadu bylo jasné, že se vystoupení může uskutečnit. V programu 9. listopadu byly představeny různé hudební nástroje, žáci na ně zahráli několik skladeb, zazpívali známé písničky a nakonec všichni spolu s mladšími spolužáky zazpívali dvě písničky – Jede, jede poštovský panáček a Já do lesa nepojedu.

Program se vydařil a osmáci byli oceněni mohutným potleskem. Je jasné, že pro spoustu účinkujících je hudba darem, který jim zpříjemňuje život.

Tags
Author:

V základní škole v Dolní Rožínce pracuje od roku 1985. Vystudoval obor matematika a chemie, kromě těchto předmětů ale začal vyučovat také angličtinu, které se věnoval ve svém volném čase. V roce 1996 absolvoval kurz angličtiny v Londýně. Ředitelem školy byl jmenován v roce 2009. Ve škole administruje několik projektů EU, IROP aj., v rámci kterých získává škola finance na modernizaci a vybavení.

Leave a comment