Jarní zvyky a čarování

Měsíc duben byl v zelené třídě ve znamení Velikonoc, čarování a bezpečnosti.

Společně s dětmi jsme zaseli obilí, nasázeli jarní květiny a pozorovali jaro v přírodě.

Povídání o tradicích Velikonoc nás motivovalo k vyrábění barevných slepiček, kraslic a zhotovení dekorace v květináčku se slepičkou na velikonoční stůl, které si děti odnesly domů. Děti rády dramatizovaly tradiční koledování, učily se velikonoční koledy o vajíčkách, zajíčkovi, slepičce. 

K zajímavé události patřila jistě prohlídka hasičského vozu i vozidla záchranné služby. Děti se měly možnost podívat na vybavení sanitky, seznámily se s hasiči a záchranáři, povídaly si o jejich vlastnostech a významu pro nás všechny. Pro děti to byl velký zážitek.

Poslední dubnový týden patřil čarování a kouzlům. Děti vyráběly netopýry, vařily lektvary, kouzlily, zaříkávaly, skládaly čarodějnice z částí, řadily podle velikosti. Odměnou jim byly medaile a děti se tak staly čarodějem roku. Mezi oblíbené patřilo cvičení s hudbou i náčiním, tancování tanečků, rytmizování i hra na tělo. 

Už se moc těšíme na společné výlety v květnu, počasí nám již dovoluje kreativnější hry v přírodě a možnost poznávání širšího okolí MŠ.

Tags

Leave a comment