Vzpomínky na zimu

Přestože nastalo dvacátého března astronomické jaro a máme sice větrná, leč krásná slunečná odpoledne, rádi vzpomínáme s dětmi ve školní družině v budově na sídlišti na zimní období.

V komunitním kruhu často hovoříme o tom, jaké aktivity a činnosti se nám líbily v tomto čase. Především to byly pohybové hry na sněhu a v tělocvičně, ale také jsme rádi vyráběli v rámci pracovních a výtvarných činností. Pod rukama dětí vznikaly krásné práce – sněhuláci z vatových kuliček, sněhové vločky, pestrobarevní šašci, koláčky a sušenky z modelovací hmoty, mandaly za pomocí kružítka, Minecraft obrázky z kostečkového světa, život krtka pod zemí, školní a družinoví skřítci, aj. Z výrobků měly radost nejen děti, ale potěšily i rodiče na výstavkách ve vestibulu u vchodu školy.

Velmi oblíbené u kluků, ale i holek byly stavby z barevných kostek domina. V prostorách chodby stavěli různé kreativní a nápadité obrazce, na které byla při postupně padajících kostičkách uchvacující podívaná. Děti si také velmi rády hrály na povolání. A tak na různých místech družiny vznikaly obchůdky a služby jako kadeřnický a masážní salón, útulek pro pejsky a kočičky, restaurace, pizzerie, benzinová stanice, hasiči, záchranka, a to vždy s ochotným a vstřícným personálem v podání dětí.

Tags

Leave a comment