Zámecká strašidla

Zámek Slavkov u Brna vyhlásil výtvarnou soutěž na téma „Zámecká strašidla“ ve třech kategoriích – děti MŠ, 1. stupeň ZŠ a 2. stupeň ZŠ.  Zúčastněné děti si mohly zvolit libovolnou výtvarnou techniku, ale podmínkou bylo vymyslet jméno každému ztvárněnému strašidlu. A protože v naší školní družině v budově na sídlišti máme spoustu šikovných holek a kluků, kteří rádi kreslí a malují, rozhodli jsme se do této soutěže zapojit.

Nejdříve si děti nakreslily návrh, který poté namalovaly podle volby na tvrdý papír formátu A3 nebo A4. Při zpracování tohoto tématu jsme využívali různé výtvarné pomůcky – tuš, akvarelové a temperové barvy, pastelky, voskovky, fixy, krepový papír, prstové barvičky a tiskátka. Vznikla krásná výtvarná dílka, která nejprve zdobila prostory naší školy a poté jsme je odeslali na danou adresu. Toto téma se nám v družině zalíbilo natolik, že nás „strašidla“ provázela při všech zájmových, odpočinkových a tělovýchovných činnostech po celý měsíc únor.

V březnu, v rámci zahájení sezóny, budou výtvarné práce dětí vystavené ve vstupní hale Zámku Slavkov – Austerlitz. A pokud jste zvědaví, jak vypadají strašidla v představách našich holek a kluků, je to skvělý tip na výlet, kde budete mít možnost nejen zhlédnout výstavu, ale třeba i uskutečnit prohlídku překrásného zámku a okolí.

Tags

Leave a comment