Adventní prosinec

Ani jsme se nenadáli a máme tu období adventu. Celý měsíc prosinec jsme se snažili vytvářet v zelené třídě poklidnou atmosféru, která však byla zpočátku narušena čertovským dováděním, hrami na nebe a peklo. Děti vyráběly čertovské řetězy, papírové čerty, učily se písničky o čertech v pekle, kteří se ani nemyjí ani nečešou. Využívali jsme také papírových čertovských růžků, rytmických nástrojů a prožívali radostně hrátky s čerty, anděly i Mikulášem.

V této předvánoční době, kdy se doma připravuje vánoční cukroví, což je významné pro rodinný život, protože umožňuje rodině strávit čas spolu v pohodlí a klidu domova, které navozuje příjemnou atmosféru díky aromatickým kořením a dodává domovu nádech blížících se Vánoc,  jsme se i my s dětmi pokusili o jeho vytváření a to ze speciální hmoty zvané studený porcelán. Děti se učily jeho zpracování a pomocí formiček i tvarování do typických vánočních tvarů. Nechybělo ani vyrábění kaprů se šupinami a zvonečků zdobených tiskem. Po celou předvánoční dobu jsme si zpívali vánoční koledy, společně tancovali a povídali si o vánočních zvycích a tradicích.

Při našich vycházkách jsme také zavítali do domu s pečovatelskou službou a předali paní ředitelce Ing. Haně Elzerové vánoční přáníčka vyrobené dětmi pro jejich obyvatele. Děti byly na oplátku za své snažení obdarovány krásnými perníčky.

Dětská přáníčka od dětí MŠ i od dětí ze ZŠ putovala také do Domova pro seniory v Mitrově. Pevně doufáme, že i tam udělala radost.

Nejradostnějším dnem byl slavnostní den nadělování ve třídě u stromečku se zpíváním koled, tancováním a poslechem vyprávění o tradicích Vánoc. Pod stromečkem děti našly knihy, skládačky, společenské hry, Lego duplo, panáčky Igráčky i s doplňky, velkou stavebnici  Bio blo, Puzzle, magnetickou stavebnici, tabuli na kreslení a kluzáky na sníh.

Děti udělaly velké pokroky, začínají vědomě ovládat své chování, jsou mnohem šikovnější v sebeobsluze i hygieně. 

Myslíme, že si děti předvánoční čas užily v pěkné atmosféře v prostředí svých kamarádů a paní učitelek. 

Fotogalerie

Tags

Leave a comment