Jak jsme prožili prosinec

Měsíc prosinec je sice o něco kratší díky vánočním prázdninám, ale i tak jsme ve školní družině v budově na sídlišti stihli kromě běžných každodenních zájmových činností spoustu mimořádných akcí a hrátek. Hned počátkem měsíce si holky a kluci užili akci „Čertí týden“, kterou nás provázel sám pán pekel „Uhelák“. Pro dítka připravil na každý den různé úkoly, rébusy, čertí honičky a pekelné bludiště ve sněhu.  Závěrem týdne byli všichni za splněné úkoly odměněni čertovskými dukátky.

Velkou radost měly děti z příprav „Čertí diskotéky“, na kterou se moc těšily. V tento den se totiž mohly převléct za malé rarášky a zaskotačit si v záři reflektorů ve „školním pekle“. Aby čertíci nevystrkovali moc svoje růžky, usměrňoval jejich rejdění malý roztomilý anděl, který nakonec obdaroval všechny čertíky a čertice za svoje příkladné chování dobrůtkami snesenými z nebes.  Tříhodinový taneční maraton byl prokládán soutěžemi na jednotlivých stanovištích a zakončen společnou čertí písničkou.

A protože se nezadržitelně blíží Vánoce a svátky s nimi spojené, vychutnávali jsme si společně ve školní družině předvánoční atmosféru. Z rádia zněly koledy a vánoční písně, povídalo se o vánočních zvycích a děti si nazdobily stromeček, pod který jim „Ježíšek“ jednoho dne nadělil spoustu dárečků. V rámci celostátního projektu Ježíškova vnoučata jsme vyráběli přáníčka s přáním klidných Vánoc, která budou doručena do domova důchodců na Mitrově. Výsledky našich pracovních a výtvarných činností přispěly k celkové vánoční výzdobě školy.

Za školní družinu přejeme všem klidné a pohodové Vánoce a v roce 2022 hlavně hodně zdravíčka.

 

Tags

Leave a comment