Tatínci řádili v tělocvičně

Táta je náš velký vzor, silný jako vichr z hor.

To všichni víme, je to pravda pravdoucí, a proto jsme chtěli s dětmi pro tatínky připravit nějaké překvapení, setkání, dárek, ukázat jim, co všechno umíme a dokážeme.

Hned jsme se pustili do práce. Tatínkům jsme vyrobili nádhernou kravatu, co kus, to originál, vzor 2023. Když jsme otiskovali nožky, hodně jsme se u toho nasmáli, potírání barvou a štětcem lechtalo a umývání v kyblíku bylo retro. Básničky se nám do hlaviček ukládaly celkem snadno a zpěv nám šel jedna báseň. Ale přesto to chtělo super nápad, jak tatínky zabavit.

Tělocvična byla jasná volba a trefa do černého. Popravdě řečeno, trochu jsme se na tatínky připravili, trénink proběhl, aby byl úspěch a vítězství v náš prospěch. Ale takové nadšení z obou stran nikdo nečekal. Huronský pokřik, hlasitá podpora, úžasné výkony, neopakovatelná atmosféra. Zkrátka mistrovství. Mezi disciplíny patřilo třeba – s vejcem na lžíci projdi slalom – pokud spadne, je z něj „volské oko“, klokan skáče, torpéda letí na cíl, tah a střelba na bránu, chůze po stopách a orientace nám nedělala vůbec žádné potíže, ale nej nej nej byl jednoznačně padák. Rodiče nevěřili svým uším – cože, podběhnout? A to se dá stihnout? Dalo a bylo to senzační, veselé, plné smíchu a radosti.

Musím podotknout, že tatínky, kteří byli pracovně mimo domov, s velkou grácií zastoupily maminky. Závěrem zazněly hudební hádanky písniček z pohádek a Večerníčků. A…. velká pusa a objetí.

Tatínku, jdu ve tvých stopách, jsi můj hrdina.

Děkujeme všem za senzační odpoledne.

Tags

Leave a comment